objetivo

Objectiu

Aprendre treballant

El SEFED (Simulació d’empreses amb Finalitats Educatives) és un projecte de formació que es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball utilitzant la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge. L’alumnat s’integra en un context on es viu l’ambient laboral i es donen les condicions d’una relació de treball, que faciliten l’aprenentatge i l’entrenament de situacions, tasques i processos.


 

empresa-simulada2

Empresa simulada

L’eina pedagògica

Cada centre o grup que participa en el SEFED crea una empresa d’un determinat sector econòmic (agrícola, industrial, comercial o de serveis).

L’aula-taller es configura i adopta la forma, la distribució departamental i els recursos de l’oficina de l’empresa. Aquesta empresa funciona com una empresa real: realitza les compres, ven els seus productes i estableix la relació amb la clientela, comptabilitza les operacions, controla la tresoreria, liquida tributs, gestiona els RRHH, etc.

L’alumnat en el seu procés d’aprenentatge ocuparà els llocs de treball de forma rotativa i desenvoluparà les diferents funcions amb l’objectiu d’aconseguir les competències de cada lloc de treball.


 

red-sefed

Xarxa SEFED

El mercat nacional

Els centres de formació SEFED, transformats en empreses, es relacionen entre ells comprant i venent les mercaderies i els serveis necessaris per al seu funcionament, estudien la competència, elaboren estudis de mercat i es promocionen utilitzant estratègies de màrqueting. D’aquesta forma, l’empresa surt del seu entorn i es relaciona amb aquesta extensa xarxa d’empreses: el mercat SEFED.

Per desenvolupar aquesta activitat comercial les empreses simulades SEFED utilitzen els mateixos processos de negociació, canals de comunicació i estratègies que en la realitat: correu electrònic, campanyes, presentacions, pàgines web, blogs, tendes virtuals, xarxes socials, video-conferències, telèfon, fires, etc.


 

mercado-internacional2

Xarxa Europen-Pen International

El mercat internacional

L’associació Europen-Pen International aglutina totes les empreses simulades del món que desitgen practicar el comerç internacional.
L’ampli mercat d’empreses simulades, amb una gran gamma d’activitats comercials, permet que aquest mercat es comporti de manera molt semblada a la realitat i es poden comprar/vendre tot tipus de productes i/o serveis.
Actualment l’associació està formada per 42 països amb un total aproximat de 7.500 empreses simulades a tot el món…


 

central-simulacion2

La Central de Simulació

Els serveis externs

Ofereix a l’empresa SEFED, a través d’un entorn informàtic en línia i d’una atenció permanent per part del personal tècnic especialista en diferents àrees d’empresa, els següents serveis:

 • Entitats bancàries: banca electrònica
 • Empresa emissora ​​de targetes de crèdit
 • Companyia de transport de mercaderies
 • Agencia Tributària en línia: oficina virtual
 • Tresoreria General de la Seguretat Social: Sistema RED en línia
 • Institut Nacional de la Seguretat Social: Sistema RED en línia
 • Servei Públic d’Ocupació: Contracta online
 • Administració local
 • Empreses proveïdores de matèries primeres
 • Empreses clients per generar comandes a les empreses simulades
 • Facturació d’empreses de subministraments, assessorament, subscripcions, manteniments i altres serveis
 • Programa per gestionar tendes virtuals: comerç electrònic

 

ferias

Les Fires

Les fires d’empreses simulades

Els diferents països socis de Pen International organitzen fires on les empreses simulades poden exposar i comercialitzar en directe els seus productes. En aquestes fires els i les participants negocien les seves compres i vendes de forma presencial amb la clientela i les empreses proveïdores potencials.

Des de la Fundació Inform també s’organitza una fira internacional d’empreses simulades bianual, en la qual participen les empreses simulades de la Xarxa SEFED així com empreses simulades estrangeres de diversos països.

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Email